平成22年度一橋大学(学部・大学院)学位記授与式の式典中止について

このたびの東北地方太平洋沖地震において被災された方々には、心からのお見舞いを申し上げますとともに、不幸にも亡くなられた方々とそのご家族の皆様には、衷心からお悔やみを申し上げます。
 本学では、3月23日(水)に平成22年度一橋大学学位記及び修了証書授与式を予定しておりましたが、このたびの未曾有の大震災のため、いまだに多くの方々の安否が不明であることや、甚大な被災状況及び現在も続く余震、不安定な電力事情・交通手段の混乱等にかんがみ、式典を中止することといたしました。
 このたびは式典を中止せざるを得ませんでしたが、復興への道程におけるしかるべき時期に、しかるべき形で、皆さんと再会する機会を必ず作りたいと思っております。皆さんの社会での活躍を期待します。

国立大学法人一橋大学長
山 内  進

※ 「卒業生・修了生へのメッセージ」及び「学位記の授与方法」については、本学ウェッブサイトにてお知らせしますので、ご確認願います。

Important Notice on the Cancellation of the Graduation Ceremony 2010 for Undergraduate and Graduate Students

17th March, 2011

My heartfelt sympathies extend to those who have suffered, to those who have lost their lives and their families in the Tohoku Earthquake off the Pacific Coast.

In consideration of the current situation, Hitotsubashi University has decided to cancel the Graduation Ceremony for 2010 Academic Year planned for Thursday, 23rd March, 2011. Many people are still missing and suffering from the unprecedented scale of the earthquakes which still continues to occur. Confusions are caused by unstable power supply and disrupted transportation services and more.

It is regrettable that Hitotsubashi University has been forced to take this decision. However, on our road to recovery, I sincerely hope to reunite with our students at an appropriate time and place.

I look forward to seeing your contributions to society.

Susumu Yamauchi
President, Hitotsubashi University

※ 'Message for Graduating Undergraduate and Graduate Students' and how you can receive your diplomas will be available on the our website.